tiistai 29. maaliskuuta 2016

Nuno huivin Huovutus

Ohjeet Nuno huiviin ovat seuraavat (yritän mahdollisemman selkeasti kuvailla prosessia).
Villaa on monenlaista, mutta mielestäni kaikkein paras on merino villa joka on pehmeää ja sopii niin kesään kuin talveenkin. Varsinkin herkille ihmisille ja ihon alueille mahtava materiaali. Siihen voi yhdistää silkkiä, organzaa, lankoja yms.


Ensimmäisessä osiossa huivi kootaan. Paras paikka tehdä tämä on iso pöytä, mutta itse työskentelen lattialla sopivan työpöydän puutteessa. Tämä tekniikka jota olen tässä huivissa käyttänyt on "cob web" muistaakseni, eli siitä tulee orgaaninen, kevyt sekä hieman reikäinen. Ajattelin että tämä sopii ihanasti sekä kevääseen että kesään. Asettele alustalle kuplamuovin päälle villa käärö ja avaa se pituuttaan. Pituutta kannattaa olla reilusti sillä huovi kutistuu noin 20-30%. Availe kääröä varovasti leveys suunnassa kunnes olet tyytyväinen levitykseen.


Seuraavaksi koristele, Toisen värisellä villalla kuten minä tein ja langoilla (silkillä, organzala, yms) Kokeile ja leiki materiaaleilla, mielestäni lopputulos on aina mahtava! :)


Levitä koko komeuden päälle hyttysverhoa tai vastaavaa ja lisää saippuavettä esimerkiksi pesusielen avulla on loistava sillä se vaahdottaa saippuaveden samalla. Kasteltuasi huivin laita kuplamuovi myös työn päälle ja hiero käsin varovasta. Tässäkohtaa voit käyttää myös hioma konetta käsien sijaan.

Rullaa työ joko bambuverhon tai kellukkeen tai esim rollerin ympärille. Rullaa noin 200 kertaa kumminkin päin (eli rullaa myös toisesta päästä). rullaamisien jälkeen poista hyttysverho ja kuplamuovit. Rynttää työ yhdeksi palloksi ja paisko pöytään tai maahan aluksi varovasti ja sitten kovemmin. Tässä välissä voi alkaa huuhtelemaan työtä kuuma- kylmä kylvyissä ja saippuioda taas uudestaan niin että vaahtoaa. Paiskele työtä vielä muutamia kertoja, availe välillä välttääksesi työn huopumisen itseensä vääristä paikoista. Hiero käsien välissä ja työstä kunnes työ on mielestäsi tarpeeksi huopunut. avaa ja levitä kuivumaan tasaiselle esimerkiksi puhtaan pyyhkeen päälle.

Jatka kokeiluja ja pidä hauskaa!  Lopputulos palkitsee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

data-pin-hover="true"